[...] nie dadzą, 8 po 5 tym bardziej. Generalnie zależność jest taka: im niższy %mhr, tym większy udział jako substrat energetyczny stanowią wolne kwasy tłuszczowe, a mniejszy glukoza. Dlatego interwały nie spalają tłuszczu w trakcie wysiłku i potrzeba dużych ilości zmagazynowanego glikogenu, żeby nie popalić mięśnia. (Jeśli ktoś się nie odchudza i [...]
[...] potrzebują dużych dawek witaminy C i to wtedy stworzył swoją teorię, że trzeba przyjmować wysokie dawki witaminy C w walce ze zwykłym przeziębieniem. Ale jeśli wiemy, że glukoza i witamina C mają podobną budowę chemiczną, to co się dzieje, kiedy podnosi się poziom cukru? Współzawodniczą one wtedy ze sobą o to, która dostanie się do komórek. A [...]
Witam. Własnie zakupiłem glukozę. Siadłem sobie i zacząłem czytać... aż nagle znajduję tekst: "DAWKOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA: Doraźnie, w stanach wyczerpania po wysiłkach, można przyjąć łyżeczkę do kilku łyżeczek glukozy (5g - 20g)" A na forum panuje opinia, że po każdym treningu należałoby zażyć 05g-1g na 1kg masy ciała... Jak to więc z tym jest ? [...]
Glukoza z DELECTY 200gr 2,79 zł , Glukoza -Tesco 1,19 100gr. Jedna miarka Olimpowska(białko SP80) =20gr +- 2 gr. To tak dla tych co nie wiedza co gdzie za ile :P ceny sprawdzone w TESCO dnia 12.XI.2005 :P Kupując Dextroze Vit****** płacisz 22złza 1230gr wychodzi to praktycznie to samo z tym ze płacisz 7 zł za opakowanie i marke :P a za tyle masz [...]
[...] jest to kulturysta, który ma pewnw osiągnięcia. Otóż stwierdził on, że branie glukozy z kreatyną (również bez niej) jest keokirm w niewłąściwym kierunku. Powiedział, że glukoza powoduje wydzielanie insuliny wątrobowej i innych substancji(których nazw nie byłem w stanie zapamiętać) prowadzi m.in. do odkładania się dużych ilości tkanki [...]
[...] tyć. a zawsze byłam aktywna fizycznie. tenis, basen, rolki itp. no ale nieważne. lekarka kazała mi zrobić sobie różne badania i chciałabym teraz przedstawić wyniki... -glukoza na czczo - 72 mg/dl -glukoza po śniadaniu po 60 min - 77 << tutaj mam za mało podobno -glukoza po kolejnych 60 min - 78 -androstendion - 619 ng/dl -FT4 - 16,10 [...]
No własnie czy pić ja równiez w dni nie treningowe bo teraz pije ją tylko po treningu, z reszta pozywienia jest tak jak w treningowe ino ta glukoza......
No więc zawsze SFD wpajało mi że kreatyne sie bierze z glukozą bądź jakimś soczkiem ale ostatnio widuje teksty świadczące że to wcale nie jest potrzebne. Mówi sie że kreatyna nie jest insulinozależna.
Cześć wszystkim. Mam problem.Chciałem zaczac cykl kreatyny,ale nie wiem w czym ja rozpuszczac? czy w wodzie z glukoza czy w soku winogronowym. Miałem zamiar uzyc glukozy ale słyszałem ze mozna miec po niej cukrzyce??? hmm dziwne. Teraz juz nie wiem wszyscy chwala gluzkoze a tu takie cos, no coz nie jest to takie byle co dlatego chciałem sie Was [...]
[...] wszelkiego rodzaju łakocie. Jednak niestety nie zawsze tak jest. Cukry towarzyszą nam nie tylko w słodyczach, ale również w podstawowych produktach spożywczych. Fruktoza i glukoza w owocach i sokach, laktoza w mleku i jego przetworach, czy popularny w okresie jesienno-zimowym miód to tylko niektóre źródła węglowodanów w naszym codziennym [...]
[...] przez nas składniki odżywcze i uboczne produkty przemiany materii. Właśnie dlatego jednym z charakterystycznych objawów cukrzycy jest niezwykle słodki zapach moczu – glukoza, która normalnie byłaby zamieniana w energię przez insulinę, przenika do moczu, z którym jest potem wydalana. Spożywanie zbyt dużej ilości mięsa na raz może powodować [...]
[...] konjac, karagen, chlorek potasu; aromat, cukier, przyprawy, koncentrat z rzodkwi, łupiny nasion babki jajowatej, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; ekstrakty przypraw, glukoza, aromat dymu wędzarniczego. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 114 kcal Tłuszcz: 6 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g) Węglowodany: 8 g (w tym [...]
[...] odpornościowy do produkcji białych krwinek. Jest naturalnym prebiotykiem i źródłem węglowodanów. Miód naturalny składa się z około 40% sacharydów, z czego większość stanowią glukoza i fruktoza, będące bardzo dobrym źródłem energii. Dodatkowo znajdziemy w nim olejki eteryczne, naturalne barwniki, składniki mineralne i witaminy. Warto zaznaczyć, że [...]
[...] podwzgórza, co z kolei stymuluje reakcje zapalne podwzgórza i ostatecznie prowadzi do dysfunkcji neuronów. Komentarz Sięgając po produkty bogate w cukry o szybkiej kinetyce (glukoza, fruktoza, sacharoza, maltoza, laktoza, galaktoza), należy się dobrze zastanowić. Takie postępowanie nie tylko nie sprzyja zdrowiu i wywołuje liczne choroby, ale może [...]
W licznych przeprowadzonych w ostatnich latach badaniach wykazano, że podawanie berberyny prowadzi do cofnięcia się objawów zespołu metabolicznego: zmniejszenia obwodu w pasie, spadku ciśnienia krwi, obniżenia stężenia trójglicerydów i zmniejszenia całkowitego wydzielania insuliny, przy jednoczesnym zwiększeniu wrażliwości na insulinę. Co [...]
[...] opartych na dowodach zaleceń dotyczących przepisywania ćwiczeń oporowych. Wyniki stężenia glukozy i insuliny spadają po sesji siłowej, a efekty utrzymują się do 24 h (glukoza) i do 18 h (insulina), trening siłowy może przewyższać aerobowy w kontekście obniżania ciśnienia krwi, z efektami utrzymującymi się nawet do 24 godzin, ćwiczenia [...]
[...] białka serwatkowego w terapii cukrzycy). Regularna podaż protein sprzyja zdrowiu Wyniki: stężenie insuliny po 12 tygodniach spadło o 11%, ale tylko w grupie WPI (glukoza powodowała pogorszenie tolerancji węglowodanów, podobnie jak kazeina) w grupie, która otrzymywała WPI zmniejszyła się insulinooporność, ale nie w innych grupach [...]